Få kompensation, hvis dit fly er forsinket eller aflyst

Skrevet af Nicklas Andersen
29-10-2019

Kend dine rettigheder

Selv om 8 millioner mennesker over hele verden er berettigede til kompensation, forstår mindre end 2%, hvad de har ret til. Vi vil give magten tilbage til de rejsende. Det er på tide, at du kender dine rettigheder.

Flyforsinkelser sker, men det betyder ikke, at du behøver at acceptere dem. EU-lovgivningen vedrørende flypassagerers rettigheder er officielt kendt som Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 261/2004 af 11. februar 2004. Det er noget af en mundfuld, så vi kalder den bare EF 261. Det er en europæisk lov, der kræver, at flyselskaberne kompenserer passagererne for lange flyforsinkelser, aflysninger og i situationer, hvor de nægtes boarding. Passagerer på EU-flyvninger, der er kompensationsberettigede i henhold til EF 261, skal betales op til 600 € som kompensation for forsinkelser på mere end tre timer. Tænk på det som et økonomisk lyspunkt midt i dine rejseproblemer.

 Flyforsinkelser sker, men det betyder ikke, at du behøver at acceptere dem. For du kan have ret til kompensation på helt op til 600 €, hvis dit fly har været forsinket, aflyst eller overbooket inden for de seneste tre år.Tjek kompensationEN - 728x90