Top 5 rejsesikkerhedstips til kvinder

Skrevet af Nicklas Andersen
27-10-2019

Undersøg din destination grundigt inden din rejse
For mange rejsende er planlægning og research næsten lige så sjovt som faktisk at rejse! Mellem scoping ud af de smukkeste strande og sejeste byer, skal du tage lidt tid på at finde sikkerhedsoplysninger for, hvor du skal. Hvad er de bedste kvarterer og dem, du skal undgå? Er der kun visse typer taxaer, du skal tage? Er der et medicinsk center i byen, bare i tilfælde?

Hvad er det med hensyn til sikkerheden, når det kommer til dit ophold? Hvad siger tidligere gæster om deres oplevelser? Er der mønstre, der dukker op i de anmeldelser, du skal være bekymret for?

Hvordan skal du komme rundt? Hvordan er offentlig transport i din destination? Har du brug for at leje en bil? Ændrer situationen sig om natten?

Besøg en rejseklinik på forhånd og tal med en læge eller sygeplejerske, hvor du skal hen. Har du brug for vaccinationer eller recept? Er der lokale sundhedsspørgsmål, som du skal forberede dig til?

Hvad er risiciene, når det kommer til aktiviteter, især eventyrsport? Hvis du skader dig selv, vil du blive dækket af din rejseforsikring?

Dette er de ting, du skal finde ud af på forhånd, længe inden din rejse begynder.


Hold dine værdigenstande på dig, mens du er i transit
Rigtigt. Du bør ikke medbringe noget, du ville være villig til at miste: familiearvinger, dyre smykker, dit fødselsattest og lignende.

I dag rejser folk med en mængde teknologi, der var umættelig for et årti siden. De fleste rejsende har mindst en smartphone med; mange bringer bærbare computere, tablets, Kindles eller andre e-læsere, DSLR-kameraer med dyre linser og mere. Når du overvejer omkostningerne til at erstatte en af ​​disse varer, tæller de bestemt som værdigenstande.

Du skal have en dags taske, som du kan passe til alle dine vigtige ting: dit pas, dit kamera, dit medicin, dit smykke, dine kreditkort, din smartphone og enhver anden teknologi, fotografering eller andet værdifuldt udstyr.

Læg aldrig disse ting i din generelle rygsæk. Sæt aldrig disse ting i bagageholderen på en bus. Læg aldrig nogen af ​​disse ting i din kontrollerede bagage i et fly. Hvis du lader dem ud af dit syn, er der en rimelig chance for, at de kan blive fjernet fra dig for evigt.

 

Stol ikke på folk for hurtigt
Når du rejser i en ny destination, og især når du rejser på egen hånd, kan det være fristende at melde sig sammen og finde en stamme. Nogle gange bliver disse stammer til livslange venskaber. Men de gør det ikke altid. Nogle con-kunstnere har mestret kunsten at blive venskab med rejsende, få dem til at forlade deres værdigenstande uden opsyn og røve dem før de starter.

Når det kommer til romantik, ønsker du måske at skrue op i hastigheden, når du møder nogen skandaløst sexet, men det er ikke altid den bedste idé. Sex er udbredt på vejen, men sørg for at beskytte dig selv så meget som muligt. Undertiden ønsker vi at være en del af en gruppe så dårligt, at vi begynder at stole på folk, inden vi skal. I stedet for at fejle på siden af ​​forsigtighed. Hvis du bare bliver kjent med nogen, skal du ikke stole på ham eller hende for at beskytte din dyre elektronik, mens du er på badeværelset.
Det er ikke uhøfligt at være forsigtig. Tag ting langsomt, og hvis nogen tjener din tillid, er det, når du er afhængig af dem.

Hold øje med din drink
Dette er et tip, der ikke bliver sagt nok. Det gælder, uanset om du er hjemme eller på farten. Når du drikker alkohol, kedler du dine sanser og bremser din reaktionstid, hvilket igen gør dig sårbar over for andre. Det betyder ikke, at du skal undgå at drikke helt. Drik i stedet langsomt. Pace dig selv. Spis på forhånd eller under. Tag et glas vand mellem hver drink (din krop takker dig om morgenen). Vær opmærksom på, hvad du faktisk drikker, og tag altid drikke direkte fra bartenderen. Spørg dig selv konstant: "Vil jeg have mindre kontrol, end jeg lige nu?" Og stop, hvis svaret er nej.

Det vigtigste er at modstå presset, blid eller på anden måde, for at holde trit med andre, der måske er i stand til at drikke mere end dig, især i lande, hvor det er almindeligt at "råbe" drinks til en gruppe, som de britiske øer. Tror ikke, du behøver at gå og drikke med dine ledsagere, især hvis det tilfældigvis er oksekød rugby-spillere fra New Zealand.


Blend ind så meget du kan
Vil du have opmærksomheden på enhver lommetyv i Paris? Vis i shorts og en t-shirt. For ekstra kredit skal du bære Birkenstocks. Så normal som shorts og en t-shirt ville være i Nordamerika, vil du aldrig se den stil i det meste af Europa. Shorts er sjældne, og europæere klæder sig generelt meget mere pænt end nordamerikanere, især i Frankrig og Italien.

Jo mere du skiller dig ud, jo mere brand du dig selv som en, der ikke kender placeringen, hvilket gør dig mere sårbar over for kriminelle. I stedet for at undersøge din destination på forhånd, observere, hvordan folk klæder sig, og prøv at passere som en lokal - eller, hvis det er umuligt (som hvis du er i Thailand eller Mexico og ser hverken thailandske eller mexicanske), prøv at passere som længe udstationerede.

Det betyder, at man undgår backpacker-trailens uniform af drop-crotch hippiebukser og souvenirøl-t-shirts til fordel for afslappet, men pænt og ryddet tøj. Det betyder, at du dækker dine arme, ben og spaltning i muslimske lande, iført løs tøj i Indien og iført lange bukser i Europa og Latinamerika.

I takt med blanding er det vigtigt at opretholde tillid til enhver tid, og selvom du ikke er sikker, i det mindste opretholde tillidens udseende.

Når du går ned ad gaden, skal du holde dit hoved op og dine skuldre tilbage. Se lige frem og gå med et formål. Læg som om du har et vigtigt sted at være, og hvis du bliver bytte for chikane mod chikane, ignorer det og fortsæt med at bevæge dig.

Hvis du går tabt, og du er nødt til at finde din vej, skal du glide ind i en butik eller café for at konsultere dit kort privat, før du fortsætter.

Kend dine rettigheder

Selv om 8 millioner mennesker over hele verden er berettigede til kompensation, forstår mindre end 2%, hvad de har ret til. Vi vil give magten tilbage til de rejsende. Det er på tide, at du kender dine rettigheder.Tjek kompensationEN - 728x90